Olen miettinyt viime aikoina..tai oikeastaan viimeisen vuoden ajan, miksi seurakunta, Jumala, palveleminen, tasa-arvo ja parisuhde ovat heteroiden etuoikeus. Kun tulin kaapista ulos, monet sanoivat minulle, että on ok mitä olet, mutta sinun pitää olla yksin. "Ei ole syntiä olla homo, mutta on syntiä harrastaa homoseksiä." Edelleen valta-osan kristittyjen mielestä homoseksuaalit ovat tuomittuja olemaan yksin, sillä hehän ovat niitä "avioliittoon kelpaamattomia", joista Raamattukin puhuu.  Ja PASKAT sanon minä tuollaselle tekopyhälle käytökselle.

Jo Raamatun alkulehdiltä käy kirkkaasti selväksi, ettei ihmistä ole luotu olemaan yksin. Myönnän, että alunperin Jumala loi miehen ja naisen olemaan yhtä, mutta kuten selvää on, paljon on muuttunu tuosta hetkestä.. Minä tosin en allekirjoita homouden olevan syntiä vaan ehkäpä se on syntiinlankeemuksen seuraus. Moni muukin asia muuttui sinä hetkenä kun ihmiset karkoitettiin paratiisista, eikä niitä kaikkia nimetä synniksi.

Viime aikoina on keskusteltu kiivaasti Ruotsin kirkon uutta ja mullistavaa suuntaa todeta ettei homoseksuaalisuus ja homona eläminen ole syntiä, vaan se on neutraalia yhtälailla kuin heteroseksuaalisuus. Ne ovat ihmisen ominaisuuksia. Kari Latvus sanoi blogissaan hyvin : "  Heteroseksismi (seksuaalisten vähemmistöryhmien syrjiminen valtaenemmistön seksuaalisen suuntautumisen perusteella) sen sijaan on synti, josta on tehtävä parannus ."

Itse olen kurkkua myöten täynnä heteroseksuaalien uskovaisten syrjintään, jota olemme puolisoni kanssa kohdanneet. He ottavat itselleen oikeuden loukata ja leimata homot Ö-luokan uskovaisiksi. On väärin pyytää tasa-arvoa, koska teen heidän mielestään väärin. On väärin pitää ääntä kokemastani syrjinnästä, koska olen" valinnut"  elää homona. Minä siis ansaitsen sen, koska en ole valinnut olla hetero. No eipä ole ollut mitään mistä valita. En yhtään ihmettele, vaikka seurakuntiin tulisi jako: oikealle pyhät uskovaiset vasemmalle syntiset (= homot ja kaikki, jotka eivät mene muottiin) uskovaiset. Näinkö Jumala ajattelee oikeasti minusta/sinusta??

Raamatussa Apostolien teoissa kerrotaan miten Pietari istui katolla nälkäisenä odottaen ruokaa. Samaan aikaan Jumala antoi hänelle näyn. Hänen eteensä laskettiin kangas, joka sisälsi kaikkia eläimiä, joita juutalaiset pitivät saastaisina. Jumala sanoi hänelle, että ota Pietari ja syö tästä. Pietari kieltäytyi, kunnes Jumala sanoi hänelle, että minkä Hän on puhdistanut, älä sano sitä epäpuhtaaksi. Tämän näyn kautta, pakanoille (=ei juutalaisille) avautuivat ovet seurakuntaan eikä heitä enää pidetty epäpuhtaina vaan heidät hyväksyttiin täysin. Ennen tätä juutalaiset kieltäytyivät edes syömästä samassa pöydässä pakanan kanssa. Mitkä ovatkaan nykyajan uskovaisille niitä epäpuhtaita asioita...? Voin vain toistaa saman mitä itse Jumala sanoi 2000 vuotta sitten: " Minkä Jumala on puhdistanut, älä sano sitä epäpuhtaaksi."

- Lapinneito-

 

(wordpress.com)