Minulla ja vaimollani on tapana iltaisin mennä aikasemmin sänkyyn harrastamaan pillow talkia. Edellis illan aiheena oli pelot. Puolisoni oli nähnyt unta olevansa keskitysleirillä, ja aloimme puhumaan, että mistä se uni johtuisi. Yleensähän unet nousee alitajunnasta. Puolisko alkoi sitten kertoa, miten hän pelkää, että joskus tulee vielä aika jolloin homoja aletaan vainoamaan.  Eikä se olisi uutta. Ei tarvitse mennä kauas maamme rajojen ulkopuolelle, missä homoudesta saa vankeutta tai kuolemantuomion. Vain siksi että rakastaa. Ei oo reilua.

Usein ihmiset unohtavat, että Hitlerin aikana keskitysleireillä oli edustettuina myös homot- eikä suinkaan johtotehtävissä. Miehet saivat pinkin kolmion merkikseen ja naiset passitettiin huorien kanssa mustakolmio merkkinä epäsosiaalisuudesta. Hitlerin keskityslerijärjestämä sai alkunsa 1933. Ensimmäisenä ei sinne sörkätty juutalaisia vaan mm. poliittiset toisinajattelijat, homoseksuaalit, mielisairaat... Jos olisimme eläneet tuolloin Natsi-saksassa niin mehän olisimme etujonossa olleet siellä.

Uskallan väittää, ettei nämät meidän pelot nouse tyhjästä. Ehkä ei ole realistista ajatella, että nyky Suomessa homot heitettäisi keskitysleirille raahaamaan murikoita ylös alas tai kaasukammiioon "pesulle", mutta ei ole reilua että tällaista täytyy edes ajatella. En ole ikinä kuullut heteron pelkäävän hänelle tapahtuvan jotain, koska hän on hetero. En myöskään ole kuullut heteroparin ikinä voivottelevan, etteivät he uskalla pimeällä kulkea käsikädessä julkisesti, koska he eivät jaksa ihmisten huutoja. Ei oo reiluu, että meidän täytyy ajatella näin.

On myönnettävä, että itsellänikin kävi mielessä parisuhdetta rekisteröidessä, että onkohan fiksua kuuluttaa valtion virastoissa olevan homo. Mitä jos joskus Suomesta nousisikin uusi Hitleri tai puolue pääsisi valtaan, jossa ajatellaan homoseksuaalien kuuluvan mielisairaalaan tai vankilaan? Onko tällaista puoluetta olemassa, jossa joku voisi väittää tällaista. On. Kristillisdemokraattien eräs edustaja ja lääkäri, on sanonut, että hänen mielestä homous on sairaus. Niin..nyky-Suomessa.

- Lapinneito-

(andrejkoymasky.com)